Sól himalajska różowa krystaliczna pochodzi z pradawnych mórz istniejących od dawien dawna w najwyższych górach świata, Himalajach. Sól ta wyschła całkowicie naturalnie na słońcu dawno temu, kiedy powietrze nie było jeszcze zanieczyszczone. Jest więc nieskazitelnie czysta.
Czemu warto używać soli himalajskiej? Sól himalajska jest produktem naturalnym i niezanieczyszczonym, a ponadto zawiera liczne minerały i pierwiastki śladowe niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka.
Sól himalajską można z powodzeniem stosować zamiast zwykłej soli kuchennej.
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możemy wykorzystywać pliki cookies własne oraz naszych partnerów w celach analitycznych i marketingowych, również w celu dopasowania treści reklamowych do Twoich preferencji. Możesz zaakceptować wykorzystanie wszystkich tych plików lub dostosować użycie plików do swoich preferencji.