Sól kamienna z Kłodawy pochodzi z ekologicznie czystego okresu cechsztyńskiego. Powstała ok. 250 mln lat temu z odparowania wód morskich. Zalecana do przetworów, posiada właściwości konserwujące. Sól kłodawska zapewni potrawom niepowtarzalny smak.
Przeprowadzone z laboratoriach zewnętrznych badania Kłodawskiej Soli Kaminnej (kopalna, naturalna) potwierdzają obecność w niej w śladowych ilościach makro i mikroelementów takich jak: potas, magnez, żelazo, selen, wapń, mangan i inne.
SKŁADNIKI NaCl (chlorek sodu) - 97,0 % min.
Kraj pochodzenia: Polska
PRZECHOWYWANIE Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możemy wykorzystywać pliki cookies własne oraz naszych partnerów w celach analitycznych i marketingowych, również w celu dopasowania treści reklamowych do Twoich preferencji. Możesz zaakceptować wykorzystanie wszystkich tych plików lub dostosować użycie plików do swoich preferencji.