Informacje
    Polecamy
    Kategorie
    Szukaj

    Wpisz szukany produkt


    Wyszukiwanie zaawansowane
    Ostatnio przeglądane
    Płatności obsługuje PayU

    Olej ze Słodkich Migdałów 50ml

    10,00 zł

    Waga:0.05 kg
    Sprawdź koszty wysyłki

    Koszty dostawy tego produktu

    MIGDAŁOWIEC POSPOLITY /Amygdalus Communis/  

    Wieloletni krzew lub drzewo o wysokości do 10 metrów żyjące więcej niż 2 lata i wielokrotnie w tym czasie wytwarzający nasiona. Należy do rodziny różowatych i pochodzi z Azji Środkowej. Uprawiany głównie w okolicach Morza Śródziemnego: Włochy, Hiszpania, Turcja, Francja, a także na zachodnim wybrzeżu USA w Kalifornii. Owocem jest podłużny spłaszczony pestkowiec w kruchej skorupce o długości kilku centymetrów. Po wyschnięciu owoce noszą nazwę migdałów, które w handlu są sprzedawane jako bakalie. W przemyśle kosmetycznym wytwarzany jest z nich olej migdałowy, który jest składnikiem wielu kremów, mleczek i lotionów.

    NATURALNY OLEJ ZE SŁODKICH MIGDAŁÓW /Prunus Amygdalus Dulucis Oil/  

    Olej uzyskiwany w procesie tłoczenia na zimno słodkich migdałów i poddawany później procesowi rafinacji. Zawiera wiele nienasyconych kwasów tłuszczowych, proteiny oraz witaminy A, B1, B2, B6 i D. To naturalne rozwiązanie problemu każdego typu skóry oraz cery, szczególnie wrażliwej, suchej oraz dojrzałej. Doskonale tolerowany i wchłaniany przez skórę, dobrze rozprowadzony nie daje efektu tłustości. Olej migdałowy jest stosowany w leczeniu stanów zapalnych skóry, podrażnień, egzemy i łuszczycy. Polecany szczególnie do demakijażu, ponieważ jest bardzo lekki i łagodny.

    Olej ze Słodkich Migdałów jest w 100% naturalny. 

    SPOSÓB UŻYCIA - OLEJ ZE SŁODKICH MIGDAŁÓW 

    • w czystej postaci bezpośrednio na skórę.

    • idealna baza do rozcieńczania naturalnych olejków eterycznych i innych olejów bazowych

    • dodatek do kremów, balsamów, mleczek .

    • naturalna odżywka do włosów - zmiękcza, nawilża i poprawia blask wysuszonych włosów. Wcierając olej migdałowy w końcówki, uchroni włosy przed chlorem, słońcem i wodą.

    • produkcja mydła - Olej ze słodkich migdałów łatwo się zmydla. Wykorzystywany w produkcji mydła tworzy miłą, lekką pianę.

    • ze względu zawartości minerałów, witamin i protein jest bardzo często stosowany do masażów.

    • kąpiel - dodanie niewielkiej ilości (8-10 ml) do wanny z ciepłą wodą, delikatnie nawilży i ujędrni naszą skórę.

    PRZECHOWYWANIE

    Zawsze po użyciu zakręcać buteleczkę i przechowywać w chłodnym miejscu .

    Olej nośnikowy jest naturalnym produktem. Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości.

    POCHODZENIE

    Włochy

    Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!

    Napisz recenzję
    Klienci polecają również:
    Żel  konopny do masażu  na zwyrodnienia stawów   250 ml

    Żel konopny do masażu na zwyrodnienia stawów 250 ml

    25,00 zł

    Nowości
    Koszyk
    ...jest pusty

    Szybki kontakt


    Impress-Pharma
    "Natura dla zdrowia i urody"
    Ul. Potocka 8, 01-652 Warszawa
    Pon - Pt : 10.00 - 18.00

    sklep@impress-pharma.pl
    tel. 694-574-031 lub 511-687-594

     

    Zaloguj się

    e-mail:

    Hasło:

    Cennik

    HTML   CSV

    Bestsellery
    Tu jesteśmy

    Polecamy wysokiej jakości produkty czeskie

    Produkty Dou-Life gorąco polecamy !!!
    Znalezione obrazy dla zapytania duo life
    Akceptuję
    Strona Impress-Pharma.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.