Informacje
    Polecamy
    Kategorie
    Szukaj

    Wpisz szukany produkt


    Wyszukiwanie zaawansowane
    Ostatnio przeglądane
    Płatności obsługuje PayU

    Olej Tamanu BIO 50 ml

    28,00 zł

    Wysyłka:48 godzin
    Waga:0.05 kg
    Sprawdź koszty wysyłki

    Koszty dostawy tego produktu

    Ilość:szt.

    OLEJ TAMANU BIO / Calophyllum Inophyllum Seed Oil /

    Naturalny, nierafinowany, kosmetyczny olej tamanu /foraha/ BIO otrzymany jest poprzez tłoczenie na zimno pestek z dojrzałych owoców drzewa tamanu rosnącego na wyspie Tahiti. Tłusty olej o bardzo intensywnym zapachu i ciemno-zielonym zabarwieniu zawiera fitosterole, 70% NNKT, kwas kalofillowy (odpowiadający za działanie przeciwbakteryjne) i kallofilloidynę. Olej o właściwościach gojących, przeciwzapalnych, przeciwbólowych, antybakteryjnych, antywirusowych, przeciwgrzybicznych, przeciwreumatycznych oraz pobudzających regenerację tkanek. Intensywnie regeneruję skórę, redukuję blizny i zapobiega rozstępom. Dodatkowo poprawia napięcie skóry redukując zmarszczki. Znajduję również zastosowanie jako dodatek w pielęgnacji przy ropiejących i zainfekowanych ranach przy trądziku i zanieczyszczonej skórze. Zapobiega tworzeniu się zaskórników. Polecany dla cery mieszanej, tłustej i trądzikowej.

    SPOSÓB UŻYCIA

    • używać w rozcieńczeniu 50% z innym oleje bazowym do bezpośredniej aplikacji na skórę
    • przy problemach trądzikowych dobrze łączyć z naturalnym olejkiem lawendowym, geraniowym oraz z drzewa różanego
    • zalecany do chorób włosów (łupież, łuszczyca, zapalenie mieszków włosowych, łysienie) - wcierać niewielką ilość w skórę głowy i włosy, zmywając później wcierkę delikatnym szamponem
    • dodatek do innej bazy olejowej wykorzystywanej w masażu
    • lecznicze kąpiele - dodać ok. 8-10 ml do wanny wypełnionej 1/3 letniej wody - zwłaszcza w przypadku oczyszczenia skóry zanieczyszczonej.

    POCHODZENIE

    Tahiti

    Olej Tamanu BIO  jest w 100% zimnotłoczony, nierafinowany w wersji organicznej. Posiada certyfikat organizacji Soil Association

    PRZECHOWYWANIE

    Zawsze po użyciu zamykać korkiem pompkę dozującą i starać się przechowywać w zimnym miejscu. Olej delikatny na temperatury, nie podgrzewać.

    Olej nośnikowy jest naturalnym produktem. Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości.

    Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!

    Napisz recenzję
    Nowości
    Koszyk
    ...jest pusty

    Bestsellery
    Szybki kontakt


    Impress-Pharma
    "Natura dla zdrowia i urody"
    Ul. Potocka 8, 01-652 Warszawa
    Pon - Pt : 10.00 - 18.00

    sklep@impress-pharma.pl
    tel. 694-574-031 lub 511-687-594

     

    Zaloguj się

    e-mail:

    Hasło:

    Cennik

    HTML   CSV

    Tu jesteśmy

    Akceptuję
    Strona Impress-Pharma.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.