Informacje
    Polecamy
    Kategorie
    Szukaj

    Wpisz szukany produkt


    Wyszukiwanie zaawansowane
    Ostatnio przeglądane
    Płatności obsługuje PayU

    Olej z drzewa życia Moringa nierafinowany 100ml

    38,00 zł

    Wysyłka:48 godzin
    Waga:0.10 kg
    Sprawdź koszty wysyłki

    Koszty dostawy tego produktu

    Ilość:szt.

    Olej z  drzewa życia - moringi 100 ml

    Moringa olejodajna jest jedną z najbardziej użytecznych i znajdujących szerokie zastosowanie roślin na Ziemi.

    Gatunek rośliny z Himalajów, która zwróciła na siebie uwagę i w wielu miejscach świata określana jest mianem „cudownego drzewa”. Ta szybko rosnąca roślina o kolorze letniej zieleni uprawiana jest jako roślina użytkowa i ozdobna. Dojrzewa na prawie każdym rodzaju gleby i tworzy pierzaste liście. Jej złociste liście pachną miodem.

    Liście moringi stanowią naturalny, niezwykle wszechstronny koncentrat multiwitaminy i nieorganicznych substancji odżywczych, a jej nasiona uwalniają wodę od bakterii i wirusów oraz są źródłem oleju kosmetycznego. Owoce moringi olejodajnej są składnikiem mieszanek z curry. Drzewo to nosi łacińską nazwę „Moringa olifeira“ i ze względu na swoją wszechstronną skuteczność określane jest również mianem „cudownego drzewa” lub „drzewa długiego życia”. W zależności od regionu zwane jest też drzewem chrzanowym lub drzewem behenowym. Pierwotnie pochodzi z regionu Himalajów, jednakże dziś rośnie w regionach tropikalnych i subtropikalnych Ziemi: w Afryce, Arabii, południowo-wschodniej Azji i Wyspach Kanaryjskich.

    Olej zawiera kwas oleinowy (18:1), charakteryzuje się też wysoką odpornością na jełczenie ze względu na stężenie wielonienasyconych kwasów tłuszczowych.
    Olej z nasion moringi polecany jest dla skóry wrażliwej, suchej, popękanej. Idealnie nadaje się do przygotowania samodzielnie kremów.

    Stosowany na skórę ma działanie przeciwstarzeniowe, głęboko nawilżające, oczyszczające zatkane pory. Rozświetla cerę i poprawia jej koloryt. Normalizuje wydzielanie sebum i zapobiega powstawaniu zaskórników. Koi i przyspiesza gojenie skóry uszkodzonej słońcem, mrozem, zranieniami, po ukąszeniach owadów. Ze względu na swoją konsystencję, olej ten doskonale sprawdza się do masażu.

    Bogaty w witaminy C, E, A, D, B kompleks i minerały. Zawiera 1700 przeciwutleniaczy, posiada silne właściwości antyseptyczne i przeciwzapalne. Zawiera 4 razy więcej kolagenu niż olej z marchwi. 100% czysty, tłoczony na zimno.
     
    Wskazania: twarz: do cery dojrzałej, ze marszczkami. Włosy: słabe wypadające.
     
    Sposób użycia: twarz: nanieść niewielką ilość olejku na oczyszczoną skórę twarzy. Ciało: nakładać na wilgotną skórę.
    Włosy: można stosować zarówno przed jak i po myciu. Przed umyciem jako odżywka regenerująca - nakładamy olejek na nieumyte włosy i robimy kompres z ręcznika, po minimum 30 minutach należy umyć włosy. Po umyciu: stosujemy jako serum przed stylizacją - nanieść niewielką ilość na wilgotne włosy.

     

    Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!

    Napisz recenzję
    Nowości
    Koszyk
    ...jest pusty

    Szybki kontakt


    Impress-Pharma
    "Natura dla zdrowia i urody"
    Ul. Potocka 8, 01-652 Warszawa
    Pon - Pt : 10.00 - 18.00

    sklep@impress-pharma.pl
    tel. 694-574-031 lub 511-687-594

     

    Zaloguj się

    e-mail:

    Hasło:

    Cennik

    HTML   CSV

    Bestsellery
    Tu jesteśmy

    Polecamy wysokiej jakości produkty czeskie

    Akceptuję
    Strona Impress-Pharma.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.